Skip to content

Sănătate esenţiala cu doTERRA

Am fost întotdeauna atrasă de pământ, de natural, de tot ceea ce înseamnă plante sau grădină. De tot ceea ce înseamnă natură și cât de mult bine poate aduce în viețile noastre. Poiana Florilor este “Viață în armonie cu natura”- începând cu casele din materiale naturale ( sunt și urmează să publicăm multe articole pe acest subiect), continuând cu grădinăritul organic, în sistem de permacultură și ajungând la produse vegetale pentru o alimentație sănătoasă. 

O să încep cu o poveste care ține deja de zeci de ani. Tratamentele pe bază de produse naturale, ceaiuri, tincturi, remedii homeopatice, uleiuri volatile au fost mereu prezente în viața noastră. Fie că am avut un copil cu o intoleranță la un produs alimentar sau o reacție alergică la un medicament alopat, fie că nouă ca și adulți nu ne-a fost bine, concluzia a fost unanimă: tratamente naturale. Asta a fost ceea ce am simțit că e corect de făcut. Asta am simțit că e în dreptul nostru.

Și au trecut ușor, ușor anii. Copiii au crescut frumos, am tratat foarte bine tot ce a ieșit în cale. Uneori mai greu, alteori mai ușor. Când te obișnuiești cu un anumit stil de viață și ți-e bine, parcă nu-ți vine să crezi că ar putea fi și mai bine. Dar, viața ne dă lecții frumoase în permanență, iar Natura ne ajută să o descoperim la capacitatea ei … perfectă. 

Cu un mic imbold primit de la o prietenă, am intrat în lumea uleiurilor esențiale. Cu reticență, vă spun sincer. Dar după ce am început să le difuzez, am simțit că sunt de aici, ca ele fac parte din viaţa mea. Există atât de multe întrebuințări pentru ele, cred că orice îmi trece prin cap pot să fac: să picur în gelul de duș sau săpun lichid uleiuri antibacteriene și parfumate, să adaug în mâncare sau în apă/ ceai etc, să pun în detergentul de rufe sau în apa cu care spăl pe jos. Să folosesc în crema de față, sunt atâtea uleiuri bune pentru piele! Să-mi tratez copiii de orice răceală sau gripă, de orice durere de stomac sau stare de greață, să le dau putere pe plan emoțional. Să mă tratez și să-mi tratez soțul de … multe. Multe pe care urmează să vi le povestesc în articolele ce vor urma pe tema aceasta. Și vor urma, pentru că sunt atât de entuziasmată, încât trebuie să împartasesc această descoperire! Cine are urechi de auzit și ochi de citit, va înțelege.

Îmi place să citesc și să mă informez, așa că am început studiul. Și uite așa am descoperit ca doTERRA este companie producătoare de uleiuri esențiale terapeutice pure. Puritatea unui ulei esențial este cea mai importantă caracteristică a acestuia. Cu cât gradul de puritate merge către 100%, cu atât proprietățile terapeutice și implicit rezultatele sunt mai sigure. DoTERRA validează puritatea de 100% și potența uleiurilor sale prin oameni de știință, parteneri de cercetare, experți care au stabilit un pachet de teste unic în lume (CPTG – Certifed Pure Therapeutic Grade). Printr-un ulei esențial care nu este pur riști să introduci în corp metale grele, solvenți toxici etc, care conduc la iritații, inflamații, alergii. Pe scurt, mai mult rău decât bine. 

Omenirea a prelucrat plantele din timpuri străvechi. O presupusă origine a cuvântului chimie este “chumeia” (greacă), adică arta extragerii sucurilor sau infuziilor din plante. Paracelsus (medic medieval) s-a referit la uleiurile pe care le-a distilat din plante medicinale ca la al cincilea element, chintesența plantei, de aici venind și termenul de ulei “esențial”. DoTERRA ne oferă prin uleiurile sale pure, atent distilate din plate cultivate pe terenuri nepoluate, culese la momentul perfect, compoziția chimică ideală și toate beneficiile terapeutice ale acestora.

O nouă călătorie a început! În casa noastră difuzorul este mai mereu pornit, iar trupul, mintea și sufletele noastre se bucură de efectele lor benefice. În plus, copiii noştri sunt atraşi de mireasma lor și foarte deschişi să le încerce, deja s-au obişnuit să îşi înceapă ziua punând câteva picaturi de ulei esenţial de lămâie în paharul cu apă. Minunat! 

Merită să intri şi tu în lumea uleiurilor esenţiale pure! Vei simți o schimbare în bine, o dragoste de la primul miros….  împreună cu sănătate, multă sănătate! Direct de la Natură!

Noi vom continua să ne bucurăm de beneficiile acestor minuni ale Naturii, vom studia care sunt modalitatile optime de utilizare si vom reveni, cât de curând, cu impresii și informaţii noi. 

Până atunci, aşteptăm cu interes opiniile și comentariile voastre.

Cu gânduri de bine,

Elena Mălureanu, nutriţionist

Mădălina Ostafi, consultant doTERRA