Skip to content

Miracolul dintr-o picatură “Lemon”

Astăzi voi povesti despre un ulei pe cât de simplu, pe atât de benefic si placut in utilizare-Lemon/ Lămâia de la doTERRA, un ulei pur și terapeutic.

Încep cu începutul, respectiv dis-de-dimineață, unde e nelipsit uleiul de Lămâie/ Lemon. Ritualul meu de dimineață este unul delicios și detoxifiant. Înainte de cana cu ceai verde sau negru, pe care o savurez zilnic de când am renunțat la cafea, îmi pun un pahar de 250 ml cu apă călduță în care adaug 2-3 picături de ulei esențial Lemon. Cea mai simpla si placuta metoda de alcanizare a organismului, cu efect antioxidant si antitumoral. Oceanul sanatatii noastre este facut din picaturi!

O sticluță de 15 ml de ulei este extrasă prin presare la rece, în cazul lămâii, din circa 75 de lămâi (din coaja lor). Prin 2-3 picături de ulei am pus o lămâie întreagă în paharul cu apă. Și dacă ar fi numai pentru detox, ar fi suficient. Dar, Lemon are multe alte proprietăți: este suport pentru sănătatea rinichilor, a vezicii biliare, a sistemului limfatic, a celui imunitar, a ficatului, astfel fiind foarte eficient în răceli, dureri în gât, indigestii, crampe, in curatarea pielii si chiar in albirea dintilor.

Si, dupa cum se spune, ca ziua buna se cunoaste de dimineata, de multe ori, ma las purtata de inceputul zilei, continuand sa beau celalte pahare cu apa  “aromatizate” cu alte picaturi minunate de citrice doTERRA…mandarina, portocala salbatica, grepfruit, lime. Un adevarat festin de miresme si sanatate pura!

Lemon este de asemenea, un ulei al atenției și al concentrării, poate fi de ajutor copiilor care merg la școală sau o fac online. 🙂 Aduce claritate, invitându-ne să fim prezenți mental. Ajută în situațiile în care ne simțim obosiți din cauza studiului sau cititului excesiv. Studenții sau elevii în apropierea examenelor/ testelor pot difuza cu succes acest ulei în camera de studiu. 

Pe lângă toate acestea, poate fi folosit pentru purificarea apei sau pentru curățenia casei. “Lemon este cunoscut pentru capacitatea de a curăța suprafețele de reziduuri lipicioase. (…) Scoate guma din materiale sau păr, dizolvă mizeria de pe cadă.” (Dr Brannick Riggs)

Lemon/ajutor în curaţenia casei

Pentru o viata mai frumoasa, poti alege cu incredere Lemon!

·         2-3 picaturi in paharul cu apa calda de dimineata (250ml)

·         3-4 picaturi in difuzor

·         5 picaturi in uleiul de masaj (10ml) sau in sarea de baie (de salina, neiodata)

·         1-2 picaturi in deserturile si gustarile preferate (125ml)

·         1-2 picaturi in solutia de curatat dintr-un pulverizator

Citrice in sarea de baie sau uleiul de bază

Si …“Abia începem să înțelegem beneficiile profunde pentru sănătate pe care uleiurile esențiale le oferă.”( Dr. Brannick Riggs), astfel ca vom continua sa le descriem in articolele viitoare impreuna cu Mădălina Ostafi, consultant doTERRA.