Skip to content

Proiecte realizate

Casa Mia

2020 Ianuarie-decembrie

Este o construcție pe 2 nivele, realizată cu multă atenție pentru detaliu, în care am îmbinat tehnicile tradiționale cu elemente de tehnologie contemporană, cum ar fi: -structura de beton armat, sistemul de încalzire în pardoseala, sticla tripan sau microcimentul.

Detalii constructive

-parter +mansardă

-amprenta la sol- 49mp, suprafața construită/utilă- 98mp/66mp (2 dormitoare-2x11mp, living+bucătărie-23mp, baie1-5mp, baie2-4mp, hol1+scară-7mp, hol2 -5mp).

-fundația din beton ciclopian, structura din beton armat, zidărie din “chirpici”-50cm grosime-, tencuieli de pământ, învelitoare șindrilă bituminoasă, finisaje var, pardoseli din plută și mozaic ceramic.

-sistem de încălzire în pardoseală cu centrală electrică, foraj propriu, bazin etanș vidanjabil-Z.U.C.

Echipă

Elena Malureanu -concept, execuție, design- // arh. Anca Adriana Voicu -arhitectură – // ing. Petrache Teleman -structură-//

Costuri

Valoarea casei la nivelul prețurilor 2024: 189.000Euro + TVA. 

Valoarea lotului de teren nu este inclusă.

Casa s-a vândut în anul 2021, dar proiectul poate fi replicat personalizat pe oricare din loturile disponibile din Cartierul Poiana Florilor.

Pensiunea Floarea Soarelui

2017-2019

Ideea construcției pensiunii s-a născut din dorința de a creea un loc de popas  pentru toți cei ce își doresc să petreacă un timp în Cartierul Poiana Florilor. (vizite, ateliere, tabere, întălniri tematice)

De asemenea, în contextul dimensionarii minimaliste a caselor din cartier, pensiunea este un loc facil pentru cazarea musafirilor ocazionali. Proiectul s-a derulat cu finanțare europeană în conditțiile Programului Național pentru Dezvoltare Rurală România,  încheiat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Detalii constructive

-parter +mansardă

-amprenta la sol- 159mp, 8 camere duble, 9 băi, recepție, cămară, cameră tehnică. 

-Structură din beton armat, zidărie din cărămidă porotherm, termosistem plută, învelitoare șindrilă bituminoasă, finisaje var, pardoseli ceramică și mozaic

-sistem de încălzire în pardoseală cu pompă de căldură, foraj propriu, bazin etans vidanjabil-Z.U.C.

Echipă

Ioana Mazareanu -investitor-// Elena Malureanu -concept, execuție, design- // Marian Dobrila- consultant fonduri europene-// arh. Ileana Ristea -arhitectură – // ing. Petrache Teleman  -structură-//

Casa Brandusa

iulie-decembrie 2012

Este prima construcție realizată în Cartierul Poiana Florilor, s-au folosit soluții și tehnici tradiționale și materiale exclusiv naturale…piatră, pământ, lemn și var.

Practic, cu această casă a început povestea din Cartierul Poiana Florilor… implicare, vise, curbe și multe culori…lăsăm imaginile să vorbească!!!

Detalii constructive

-parter +pod

suprafată construită/utilă- 81mp/60mp (2 dormitoare-2x9mp, living+bucătărie-23mp, baie-5mp, depozitare-5mp, hol+vestibul-9mp).

fundația din piatră zidită, structură din lemn, zidărie din “chirpici”-50cm grosime-, tencuieli de pământ, învelitoare șindrilă de lemn, finisaje var, dușumea de lemn, mozaic ceramic.

încălzirea cu sobă de teracotă pe lemne, conectată la o rețea de calorifere distribuite în fiecare încăpere, foraj propriu, bazin etans vidanjabil-Z.U.C.

Echipă

Elena Malureanu -concept, execuție, design- // arh. Anca Adriana Voicu -arhitectură – // Paul Buica -consultant concept-//

Costuri

Valoarea casei la nivelul prețurilor 2024: 152.000Euro + TVA. 

Valoarea lotului de teren nu este inclusă.

Casa s-a vandut în anul 2012, dar proiectul poate fi replicat personalizat pe oricare din loturile disponibile din Cartierul Poiana Florilor.

Casa Iris

2022 septembrie-2023 decembrie

O casă cu prispă, proiectată în spiritul arhitecturii tradiționale românești, cu spații generoase și natural finisate, înconjurată de o gradină mare și plină de copii veseli și jucăusi.
Am putut realiza acest proiect minunat, grație beneficiarilor, care sunt niște susținători autentici ai traiului aproape de Dumnezeu și de natura.

Detalii constructive

Casa se desfăsoară pe 2 nivele- parter și mansardă.
-amprenta la sol -117mp, suprafața parter construită/utilă-117 mp/90mp (3 dormitoare, living, bucătărie, baie), suprafață mansardă construită/utilă-67mp/56mp (cameră de joacă, birou, baie, depozitare)
– ⁠fundația și structura din beton armat pe parter și lemn la mansardă, zidărie din “chirpici”-50cm grosime-, tencuieli de pământ, învelitoare șindrilă bituminoasă, finisaje var, pardoseli din ceramidă/plută
-sistem de încălzire în pardoseală cu pompă de căldură, foraj propriu, bazin etans vidanjabil-Z.U.C.

Echipă

Elena Malureanu -concept, execuție, design- // arh. Anca Adriana Voicu -arhitectură – // ing. Liviu Neamu -structură-//

Costuri

Valoarea casei la nivelul prețurilor 2024: 264.000Euro + TVA. 

Valoarea lotului de teren nu este inclusă.

Casa s-a vândut în anul 2022, dar proiectul poate fi replicat personalizat pe oricare din loturile disponibile din Cartierul Poiana Florilor.

Casa Sara

2022 septembrie-2023 decembrie

O casă, pe cât de simplă, pe atât de frumoasă, elegantă și funcțională.“Ce frumoasă este…o casă ca aceasta imi doresc și eu!!!” cam acestea sunt exclamațiile celor ce trec pe lângă ea.

O împreună lucrare cu beneficiarul care a avut curajul să își asume această direcție a simplității atotcuprinzătoare.

Detalii constructive

-suprafața construită/utilă- 94mp/68mp (dormitor-12mp, birou-12mp, living-18mp, bucătarie-9mp, baie-6mp, hol+vestibul-10mp)

– fundația și structura din beton armat, zidărie din “chirpici”-50cm grosime-, tencuieli de pământ, învelitoare șindrilă bituminoasă, finisaje var, pardoseli din ceramică/plută

-sistem de încălzire în pardoseală cu centrală electrică, foraj propriu, bazin etans vidanjabil-Z.U.C.

Echipă

Elena Malureanu -concept, execuție, design- // arh. Anca Adriana Voicu -arhitectură – // ing. Liviu Neamu -structură-//

Costuri

Valoarea casei la nivelul prețurilor 2024: 137.000Euro + TVA. 

Valoarea lotului de teren nu este inclusă.

Casa s-a vândut în anul 2023, dar proiectul poate fi replicat personalizat pe oricare din loturile disponibile din Cartierul Poiana Florilor.

Casa Pitigoi

2024- in constructie

Cea mai mică casă din Cartierul Poiana Florilor, cu o amprentă de numai 6mx6m!!!

Perfect funcțională pentru o familie de 2 persoane.

Detalii constructive

Este concepută pe 2 nivele, cu living-ul pe parter și dormitorul la mansardă.

Structura este din beton armat  pe nivelul parter, iar mansarda pe structură de lemn.

-amprenta la sol- 36mp, suprafața construită/utilă- 72mp/47mp (living+bucătărie-16mp, baie-3mp, hol1+scară-6mp, open space mansardă 22-mp)

-fundația din beton armat, zidărie din “chirpici”pe parter și lemn/vată bazaltică la mansardă, tencuieli de pământ, invelitoare șindrilă bituminoasă, finisaje var, pardoseli din ceramică/dușumea

-încălzirea cu sobă de teracotă pe lemne și/sau convertoare electrice, foraj propriu, bazin etans vidanjabil-Z.U.C.

Echipă

: Elena Malureanu -concept, execuție, design- // arh. Anca Adriana Voicu -arhitectură – // ing. Liviu Neamu -structură-//

Costuri

Valoarea casei la nivelul prețurilor 2024: 95.000Euro + TVA. 

Valoarea lotului de teren nu este inclusă.

Casa s-a vândut în anul 2024, dar proiectul poate fi replicat personalizat pe oricare din loturile disponibile din Cartierul Poiana Florilor.