Skip to content

Regele uleiurilor esențiale – Tămâia

În minunata și esențiala lume a uleiurilor, m-am întâlnit cu Frankincense (Tămâia). Astăzi vreau să vă povestesc despre ce înseamnă acest ulei, regele uleiurilor esențiale doTERRA, după cum foarte bine și pe drept, i se spune. Cei dintre voi care aveți mai mult de un copil știți că pe toți îi iubiți la fel, la fel cum știți că fiecare e unic. Unul e mai harnic, altul e mai ascultător, dar cu toții sunt ai voștri și-i prețuiți. Pentru mine, uleiurile fac parte din familia mea, iar Tămâia de la doTERRA e ca un copil prețuit. 

Știați că… tămâia este menționată în una din cele mai vechi arhive medicale cunoscute, papirusul Eber (ce datează din secolul al 16-lea i.Hr.), o listă de 877 rețete și prescripții medicale din Egiptul Antic. Uleiul esențial de Tămâie oferă beneficii extraordinare pentru sănătate. Pe lângă prezența sa binecunoscută în Noul Testament, babilonienii și asirienii ardeau Tămâie în cadrul ceremoniilor religioase, iar egiptenii antici foloseau rășina de Tămâie în numeroase scopuri, de la parfumuri la unguente pentru calmarea pielii. Această cunoaștere străveche inspiră utilizările moderne ale uleiului de Tămâie din ziua de astăzi. 

Distilat din rășina arborilor Boswellia, tămâia a fost foarte apreciată de peste 5.000 de ani. Rășina de tămâie este comestibilă și se consumă în părți din Africa pentru a ajuta digestia. Există zeci de specii de arbori Boswellia, dar doar patru produc ulei esențial de tămâie adevărat. doTERRA folosește toate aceste patru specii – carterii, frereana, sacra și papyrifera – pentru a produce ulei esențial de tămâie certificat CPTG Pure Tested Grade ™, care este plin de beneficii.

Trei utilizări simple și eficiente, în care poți să folosești uleiul esențial pur Frankincense de la doTERRA, pentru:

  • Piele și înfrumusețare

Folosit pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire încă din antichitate, tămâia este extrem de benefică pentru sănătatea pielii. Adăugați câteva picături de tămâie la hidratantul zilnic pentru a reduce aspectul petelor și a întineri pielea. De asemenea, poți să folosești câte o picătură pe periuța de dinți, vezi articolul legat de Sănătatea orală.

  • Efectul anti-inflamator

Este anti-inflamatorul naturii. Luat intern, tămâia ajută funcția celulară și sănătatea articulațiilor, ficatului, plămânilor, sistemelor tractului gastro-intestinal, musculo-scheletic și urinar. Sunt suficiente 2-3 picături de tămâia într-un pahar cu apă caldă.

  • Sistemul emoțional

Bogat în alfa-pinen, tămâia te calmează și te stabilizează emoțional. Când este difuzat sau aplicat local, uleiul de tămâie induce sentimente de pace, satisfacție și bunăstare generală. Pentru a echilibra starea de spirit pe tot parcursul zilei, aplicați Frankincense pe punctele de puls. Tămâia te ajută la crearea unei relații de atașament cu propriul tată și cu tatăl ceresc. Acest ulei este extrem de potent și în același timp, extrem de blând, ca un tată iubitor care îndrumă și protejează, putând astfel să ne simțim împuterniciți să ne apropiem de divinitate.

Iubesc mirosul uleiului de Tămâie, pun câte o picătură în palme, frec și inspir adânc. Mă liniștește și-mi dă putere. Și fac asta dinainte să știu teoria și studiile care spun că are proprietăți de îmbunătățire a oxigenării din creier, a imunității, are efecte benefice asupra emoțiilor, atitudinii, hormonilor și nivelului de energie. Uleiul esențial de tămâie este suport pentru sănătatea celulară, imunitară, a sistemului nervos și digestiv, este asociat cu sistemul respirator, cu plămânii. Poate fi de ajutor pentru funcționarea inimii și a rinichilor, ceea ce-l face să fie o alegere minunată în cazul stărilor ocazionale minore de nervozitate și oboseală. “When you are in doubt, use Frankincense” – Când ești confuz, folosește Frankincense.

Te poţi baza pe Tămâie oricănd, oriunde şi oricum: în difuzor, în crema de piele, pe peria de dinţi, in palme sau într-un pahar cu apă caldă!

De multe ori facem ceea ce simțim. Tot de multe ori, ceea ce simțim e corect, iar asta ne dă putere și încredere. Există și momente în care avem nevoie de sprijin pentru a simți binele. Tămâia va fi întotdeauna aici, să ne susțină!

Consultant doTERRA, Mădălina Ostafi

Precauții:

Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Solicitați sfatul medicului dacă sunteți însărcinată sau dacă urmați un anumit tratament. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.