Skip to content

O…poveste

Astăzi este prima zi de destăinuiri, de ieșire din carapace. Știți ce e simplu? Să povestești generalități. Știți ce e mai complicat? Să povestești despre tine, despre viața și familia ta. Lumea uleiurilor esențiale trebuie să le îmbine. Generalitățile și lucrurile personale. Așa că astăzi, vă voi povesti despre cum o generalitate a uleiurilor doTERRA a devenit foarte personală pentru mine și m-a ajutat în impas.

Sunt trei ani de când am primit cadou de la o dragă prietenă kit-ul Home Essentials de la doTERRA. Pentru că, deși ea îmi tot povestea cât sunt de minunate uleiurile, eu nu aveam timp să aprofundez. Apoi nu aveam (chipurile!) bani să plătesc. Apoi nu aveam … încredere, așa cum ar fi trebuit. Ea a făcut ce ar face o prietenă adevărată: mi-a dat să le văd, să le miros, să le simt, să le probez. Și…? … cine le-a deschis? Eu nu. Soțul meu, mult mai înțelept ca mine, a simțit că e ceva acolo. Și uite că a venit momentul primei utilizări. De nevoie, nu de plăcere, nu de prevenție. De nevoie, pe fundalul plânsului unui copil de 6 ani, într-o vineri seara, după înot în bazin plin cu clor – otită. De nevoie, după ce medicul pediatru ne trimitea la urgență, la spital. De nevoie, după ce medicul homeopat nu a avut remediu de recomandat (pentru că le încercasem pe toate). De nevoie, pentru că siropelul celebru anti-inflamator nu-și făcea efectul și copilul plângea de durere de ureche. Cine a trecut prin otită… știe ce înseamnă durerea de ureche. 

Și vine ideea salvatoare, din partea înțelepciunii familiei, cum povesteam: uleiurile doTERRA primite cadou. Poate ajută… În disperarea de a nu ajunge la spital, încerci orice. Așa că vorbesc cu prietena și-mi spune: a, b și c de jur împrejurul urechii până trece durerea. Am dat o dată, am dat a doua oară dupa 15 minute. Apoi… somn până dimineața. Dacă asta nu e mărturie, dovadă… atunci nu știu ce ar putea fi. Mamele tinere știu și înțeleg că momentele astea … de suferință pentru copil, sunt dureroase. Și ai face orice să le alini durerea. Ideal ar fi să o faci natural, iar o variantă vine de la doTERRA și de la specialiștii ei. Având uleiurile în casă și specialiștii online, tratezi multe.

Momentul în care alopatele sau homeopatele nu au funcționat, pentru prima dată în viața mea, a intervenit do TERRA. Pe care acum o iubesc, așa MLM cum e ea. E un detaliu insignifiant, uleiurile sunt calitative, pure și terapeutice. Când ți se spune că sticluță de ulei de Lavandă de 15 ml este realizată din 15 kg de flori de lavandă… parcă nu te mai aștepți să coste 10 lei, așa-i? Și când preferă să nu dea banii pe publicitate, ci membrilor activi care share-uiesc experiențele, parcă și asta sună bine. Și când merg prin toate locurile lumii, pentru fiecare ulei în parte, pentru a obține beneficii și proprietăți maxime, în timp ce recompensează comunitățile locale, de cele mai multe ori nevoiașe… parcă și asta sună bine. 

La noi în casă totul se tratează cu doTERRA. Nu aș putea să fiu absurdă, și acum am uleiuri care mi se par scumpe. Dar pe care abia aștept să le am. Pentru că văzând ce fac frații și surorile lor, nu pot să nu mă gândesc: oare ce faci tu? Am început din nevoie, acum folosim de multe ori în prevenție. Facem detox-deparazitare de la mic la mare ( Atenție aici: primăvara e perfectă pentru așa ceva!). Tratăm răceli, dureri de spate sau probleme ale pielii. 

Nu pot să spun că tratăm tot, pentru că nu știu ce-mi va trimite viața mai departe. Dar, de 3 ani, am trat cu brio orice problemă pe care am avut-o, copil sau adult. Așa că vă aștept cu drag, să vă povestesc, să vă împărtășesc sau sfătuiesc, din minunata lume a uleiurilor esențiale de la doTerra. Intrând în echipa noastră, vă veți alătura unei familii deschise și mereu pregătite să ofere ajutor și suport. Suport specializat și personalizat, oferit în timp real prin intermediul unei platforme on-line, susținut de terapeuți, medici, nutriționiști, psihologi.

Știu cât de greu m-am lăsat convinsă, deși eram cu multe naturiste la activ. Crezi că viitoare articole cu povești personale te-ar ajuta? Despre ce afecțiuni ai vrea să povestesc pe viitor? 

P.S. Pentru cei interesați, cele trei uleiuri folosite pentru durerea de ureche și masate de jur împrejurul urechii, diluate corespunzător vârstei au fost: Lavender, Melaleuca, Frankincense. Ziua următoare am adăugat și Basil (Busuioc), nu îl aveam inițial.

Mădălina Ostafi, consultant doTerra

foto Ostafiphotography