Skip to content

Case disponibile

Cartier

Cartierul este situat la 30km de Bucuresti,  in localitatea Piscu, ILFOVsi se desfasoara pe o suprafata totala de cca 3 ha din care 0.5 ha spatii comune-cale de acces, zona de parcare si zona verde/joaca.

La nivelul anului 2024,  mai sunt  14 loturi  de teren disponibile la vanzare, acestea au suprafete cuprinse intre 500-1.700 mp, intravilan P+2, P.O.T.=35%, C.U.T.=1.

Achizitia unui lot de teren se poate face doar impreuna cu casa ce urmeaza a se construi pe el, in acord cu nevoile specifice ale fiecarui locatar dar cu mentinerea  liniei unitare de abordare constructiva din cartier.

Valoarea unui metru patrat de teren este variabila in functie de dimensiunea si pozitionarea lui in configuratia cartierului.

Despre case

Casele care se vor construi in continuare in poiana vor fi in acord cu spiritul arhitecturii traditionale romanesti, cu spatii simple si minimaliste, dar perfect functionale. Materialele de constructie vor fii, pe cat posibil, naturale, prietenoase cu mediul si mai ales benefice pentru sanatatea celor ce vor locui in aceste case-pamant, var, lemn.

In cei peste 10 ani de experienta  in constructia caselor naturale, am implementat mai multe proiecte (vezi sectiunea “Proiecte realizate”), care pot constitui un izvor de inspiratie pentru toti cei ce isi doresc o casa in poiana.

De asemenea, in aceasta perioada, am elaborat multe alte modele de case – pe un nivel(P) sau doua (P+M)/cu 1, 2 sau 3 dormitoare- care isi asteapta cu nerabdare viitorii locatari. (vezi galeria “Modele de case”)

Pamant

La proiectele realizate pana acum, am mers pe o structura din beton armat, dar am folosit multe materiale naturale, noi ii spunem “solutia constructiva pamant”– zidarie din blocuri usoare de pamant, tencuieli de pamant, finisaje cu var – casele au iesit minunate. Insa, costurile au fost pe masura, intrucat lucrul cu materialele naturale implica foarte foarte multa manopera si supraveghere in santier. Pretul pentru aceasta solutie constructiva incepe de la 1.450 EURO+TVA /mp construit, variatia fiind influentata de tipul instalatiilor si nivelul finisajelor.

Clasic

Am cautat, totusi, si o alternativa constructiva mai economica, cu costuri reduse, noi o numim “Solutia constructiva clasica”-structura beton armat, zidarie caramida, termosistem vata bazaltica, tencuieli de ciment si var, finisaje de var, pentru care pretul incepe de la 1.100 EURO+TVA /mp construit, variatia fiind influentata de tipul instalatiilor si nivelul finisajelor.

Si in aceasta noua abordare constructiva, casele vor fi  frumoase si  trainice, termosistemul din vata bazaltica va permite peretilor sa respire, iar vopseaua de var va mentine aerul curat si proaspat.

1 dormitor

2 dormitoare

3 dormitoare

Pasi

catre o casa in Poiana Florilor…

antecontractarea lotului de teren si definirea elementelor principale ale casei,

elaborarea proiectului final de casa,

contractarea finala a casei.

Antecontractarea lotului de teren implica achitarea unui avans egal cu minim 50% din valoarea terenului. Totodata in aceasta etapa, se definesc si elementele generale ale constructiei ce urmeaza a se edifica pe teren: numar de nivele, structura camere, solutie constructiva.

Elaborarea proiectului final se va realiza impreuna cu beneficiarul in termen de 3 luni de zile de la semnarea antecontractului. Se poate alege un proiect-model, se poate personaliza un astfel de proiect-model sau se poate crea un nou proiect in spiritul generarii unei armonii arhitecturale si functionale la nivelul intregului proiect.

Contractarea finala a casei pe baza proiectului agreat de ambele parti, cu decontari partiale la inceputul fiecarei faze de lucrari si cu posibilitatea stabilirii unei etapizari a lucrarilor pe o perioada de 1-3 ani.

De ce?

-O oaza de liniste atat de aproape de Bucuresti

O comunitate de oameni care au ales sa traiasca in Armonie cu Natura

O echipa de specialisti in construirea caselor naturale

O gradina de legume/fructe

Un centru de activitati sociale/evenimente