Skip to content

Case disponibile

Cartier

Cartierul este situat la 30km de București,  în localitatea Piscu, ILFOV și se desfășoară pe o suprafața totala de cca 3 ha din care 0.5 ha spații comune, cale de acces, zonă de parcare și zonă verde/joacă.

La nivelul anului 2024,  mai sunt  14 loturi  de teren disponibile la vânzare, acestea au suprafețe cuprinse între 500-1.700 mp, intravilan P+2, P.O.T.=35%, C.U.T.=1.

Achiziția unui lot de teren se poate face doar împreună cu casa ce urmează a se construi pe el, în acord cu nevoile specifice ale fiecărui locatar dar cu menținerea  liniei unitare de abordare constructivă din cartier.

Valoarea unui metru pătrat de teren este variabilă în funcție de dimensiunea și poziționarea lui în configurația cartierului.

Despre case

Casele care se vor construi în continuare în Cartierul Poiana Florilor vor fi în acord cu spiritul arhitecturii tradiționale romănești, cu spații simple și minimaliste, dar perfect funcționale. Materialele de construcție vor fii, pe cât posibil, naturale, prietenoase cu mediul și mai ales benefice pentru sănătatea celor ce vor locui în aceste case-pământ, var, lemn.

În cei peste 10 ani de experiență  în construcția caselor naturale, am implementat mai multe proiecte (vezi secțiunea “Proiecte realizate”), care pot constitui un izvor de inspirație pentru toți cei ce iși doresc o casa în Cartierul Poiana Florilor.

De asemenea, în această perioadă, am elaborat multe alte modele de case – pe un nivel(P) sau doua (P+M)/cu 1, 2 sau 3 dormitoare- care își așteaptă cu nerăbdare viitorii locatari. (vezi galeria “Modele de case”)

Pământ

La proiectele realizate până acum, am mers pe o structură din beton armat, dar am folosit multe materiale naturale, noi îi spunem “soluția constructivă pământ”- zidărie din blocuri ușoare de pământ, tencuieli de pământ, finisaje cu var – casele au ieșit minunate. Însa, costurile au fost pe măsură, întrucât lucrul cu materialele naturale implică foarte foarte multă manoperă și supraveghere în șantier. Prețul pentru această soluție constructivă începe de la 1.450 EURO+TVA /mp construit, variația fiind influențată de tipul instalațiilor și nivelul finisajelor.

Clasic

Am căutat, totuși, și o alternativă constructivă mai economică, cu costuri reduse, noi o numim “Soluția constructivă clasică”-structura beton armat, zidărie cărămidă, termosistem vată bazaltică, tencuieli de ciment și var, finisaje de var, pentru care prețul începe de la 1.100 EURO+TVA /mp construit, variația fiind influențată de tipul instalatților și nivelul finisajelor.

Și în această nouă abordare constructivă, casele vor fi  frumoase și  trainice, termosistemul din vată bazaltică va permite pereților să respire, iar vopseaua de var va menține aerul curat și proaspăt.

Modele Case

1 dormitor

2 dormitoare

3 dormitoare

Pași

către o casă în Cartierul Poiana Florilor…

Antecontractarea lotului de teren și definirea elementelor principale ale casei,

Elaborarea proiectului final de casă,

Contractarea finală a casei.

Antecontractarea lotului de teren implică achitarea unui avans egal cu minim 50% din valoarea terenului. Totodată în această etapă, se definesc și elementele generale ale construcției ce urmează sa se edifice pe teren: număr de nivele, structura camere, soluție constructivă.

Elaborarea proiectului final se va realiza împreună cu beneficiarul în termen de 3 luni de zile de la semnarea antecontractului. Se poate alege un proiect-model, se poate personaliza un astfel de proiect-model sau se poate crea un nou proiect în spiritul generării unei armonii arhitecturale și funcționale la nivelul întregului proiect.

Contractarea finală a casei pe baza proiectului agreat de ambele parți, cu decontări parțiale la începutul fiecărei faze de lucrări și cu posibilitatea stabilirii unei etapizări a lucrărilor pe o perioadă de 1-3 ani.

De ce?

O oază de liniște atăt de aproape de București.

O comunitate de oameni care au ales să trăiască în Armonie cu Natura.

O echipă de specialiști în construirea caselor naturale.

O gradină de legume/fructe.

Un centru de activități sociale/evenimente.