Skip to content

Sănătate orala-cu doTERRA

Corpul uman este un mecanism perfect, care ne transmite de fiecare dată care îi sunt nevoile de funcţionare, doar că trebuie să învăţăm, în pace și cu răbdare, să îl ascutăm. Sănătatea fiecărui element component din acest mecanism complex este esențială pentru funcționarea întregului organism. 

Ne-am gândit să începem povestea cu sănătatea orală care este strâns legată de sănătatea generală. Când neglijăm îngrijirea gurii, a dinţilor sau a gingiilor, putem să ne expunem unor riscuri privind sănătatea. Uleiurile esenţiale pot reprezenta o soluţie naturală, eficientă şi sigură pentru menținerea sănătății cavității bucale.

La nivelul cavității bucale se întâlnesc 3 dintre cele mai importante sisteme ale corpului nostru: sistemul digestiv, sistemul respirator și sistemul nervos. Problemele cavității bucale, în special problemele dinților, afectează în întregime starea de bine fizică, emoțională și mentală. Fiecare dinte este legat energetic de un organ, țesut, glandă sau organ de simț. 

Principalele uleiuri esențiale doTERRA care vin în sprijinul nostru atât pentru menținerea sănătății bucale cât și pentru tratarea diverselor afecțiuni ale cavității bucale sunt: OnGuard, Clove și Frankincense. 

Și cum prevenția este mama sănătății, iată 3 lucruri, pe cât de simple, pe atât de benefice, care pot fi făcute zilnic:

  1. O picătură de Frankincense (Tămâie)  pe periuța de dinți înainte de a pune pasta, la fiecare spalare;
  2. O picătură de Clove  (Cuișoare) în paharul cu apă pentru clatirea dintilor, după fiecare spalare;
  3. Masaj periodic (săptămânal) pe gingie cu Frankincense (Tamaie).

Mai mult, cu ajutorul uleiurilor esențiale pure doTERRA,  poți să îți faci chiar tu, 100% natural,  produsele de îngrijire orală:

Apă de gură (homemade):

2 picături de Clove  (Cuișoare)  plus  2 picături de Onguard  adaugate în 200 ml de apă.

Pastă de dinți (homemade):

6 lingurițe ulei de cocos, 6 lingurițe bicarbonat de sodiu, 25 de picături uleiuri esențiale (10 picături Clove, 10 picături Frankincense, 5 picături Peppermint).

Pentru cei mai grăbiți dintre noi, există și varianta de pastă de dinți OnGuard de la doTERRA, care nu conține fluor și are efect antiinflamator, analgezic, antiseptic. 

De asemenea, uleiurile esențiale sunt extrem de eficiente și în tratarea afecțiunilor cavității bucale, cum ar fi: dinți și gingii sensibile, tartru și placă dentară, halitoză (respirație urât mirositoare), gingivită, dureri de dentare, demineralizarea dinților, afte sau ulcere orale, întărirea smalțului, albirea dinților. Abordarea acestor afecțiuni ar putea începe cu cei 3 pași simpli descriși mai sus la prevenție, dar sunt și alte tehnici care pot fi folosite: 

– Oil pulling: se ia o linguriță de ulei vegetal presat la rece (de preferat ulei de cocos) în care s-a adăugat 1-2 picături de ulei esențial (unul din cele 3 de mai sus- Clove, Frankincense, Onguard) si se ține în gură între 5-10 minute, fără a se înghiți deloc, se plimbă bine printre dinți și prin toată gura și apoi se scuipă;

– Gargară cu apă de gură homemade, minim 30 de secunde;

– Masaj cu Clove/OnGuard (diluat), local în caz de durere.

Cu gesturi mici, poți face lucruri mărețe! 

Începe cu câteva picături esențiale pentru dintii tăi!

“Folosește-ți zâmbetul pentru a schimba lumea, nu lăsa lumea să îți schimbe zâmbetul!” (zicere chineză)

Mădălina Ostafi, consultant doTERRA

Notă: Uleiurile esențiale se diluează înainte de utilizare. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii și cu mucoasele.

Informațiile cuprinse în acest articol sunt generale și nu pot înlocui recomandările medicului de specialitate.