Skip to content

Gradina Poiana Florilor se desfasoara pe o suprafata de 1.5 ha in acord cu principiile unei agriculturi naturale, in sistem de permacultura.

Aceasta forma de agricultura inseamna realizarea unui ecosistem care reproduce cat mai fidel posibil modul functional natural. Se produce o armonizare a oamenilor cu flora si fauna locului si astfel se genereaza sustinere si  dezvoltare reciproca. 

Gradina asigura necesarul de legume si fructe proaspete pentru toti locuitorii din cartierul Poiana Florilor, pe baza de abonament.

Livada numara peste 150 de pomi fructiferi din diverse soiuri autohtone, unii chiar din flora spontana (cires amar, visin, zarzar, corcodus, prun). Perioada de fructificare incepe primavara devreme, odata cu ciresii de mai si se termina toamna tarziu, cu gutuile pufoase si prunele brumarii de noiembrie.

Arbustii fructiferi sunt de asemenea foarte diversificati atat ca specie cat si ca perioada de fructificare-coacaz, agris, zmeur, mur, afin siberian, afin canadian. 

Capsunile de diverse soiuri, sunt de asemenea din belsug, de primavara pana toamna tarziu, ascunse printre straturile de legume sau pe sub arbustii fructiferi.

Legumele sunt pe saturate, obtinute din seminte romanesti si asezonate cu multe straturi de aromate si condimente- rosii gustoase, varza uriasa, cartofi naturali, ardei veseli, dovleci vorbareti si multe arome fine de la menta, busuioc, oregano, salvie, cimbru, busuioc … 

Lavanda, colorata si parfumata, completeaza cu gratie tabloul acestei gradini.

 

In gradina Poiana Florilor se folosesc doar fertilizanti  si tratamente naturale, plantele sunt mulcite cu paie, stropite cu solutie de lapte sau macerate din plante. Plantele sunt asezate astfel incat “sa se  impace bine si sa se ajute una pe alta”, busuiocul si cimbrul printre rosii, ceapa si salata printre capsuni, iar mararul pe langa castraveti. De asemenea, plantele cultivate sunt altenate cu diverse plante din flora spontana-urzica, iarba grasa, stevie, leurda, loboda, papadie, susai.

Aici si-au gasit locul si multe plante rare precum mursalski, lophantus sau pepenele de iarna.

Este o gradina fericita pentru ca este ingrijita cu mare drag si respect fata de Natura! Iar roadele ei sunt pe masura!

(sms/whatsapp)0772 077 652

contact@poianaflorilor.org

Piscu, str. Monumentului, nr.36