Skip to content

"Casa Nera" P/2dormitoare

Casa Parter 2dormitoare a aparut ca o varianta a Casei Mia, desfasurata pe parter.

Proiectul a fost elaborat in cursul anului 2020.

Este o casa din pamant  construita pe structura de beton armat imbracata integral cu caramizi de pamant nears.

Inovatie  structurala: inventatorul roman ing. Petrache Teleman

Arhitectura: arh. Anca Adriana Voicu

Concept, executie, design: Elena Malureanu

Abordare constructiva

Casa a fost conceputa, proiectata si executata in jurul principiului ” Viata in armonie cu Natura”- spatii minimaliste  optimizate functional, cat mai multe materiale locale si naturale, confort si eficienta energetica.

Fundatia este din beton ciclopian cu piatra de munte, suprastructura din beton armat iar sarpanta din lemn cu invelitoare din sindrila bituminoasa.

Zidaria este din caramizi de pamant nears tencuite cu un amestec de pamant si var, ameliorat cu granule de pluta si rumegus- grosime finala ziduri exterioare 50cm.

Finsaje naturale-vopsea de var in camere, microciment si placari ceramice in bai, pardoseala din pluta naturala in camere si placari ceramice in bai, ferestre- tripan, usi interior/exterior din lemn.

Decoruri  hand made: forme curbe , elemente florale din argila modelate 3d, insertii pietre semipretioase si  multe culori  din Natura.

Instalatii si utilitati

Incalzirea casei este asigurata printr-un sistem de incalzire in pardoseala cu agent termic apa calda furnizat de o centrala electrica. 

In interiorul living-ului este proiectat un semineu tip teracota care invita la petrecerea unor clipe minunate in jurul focului, dar, in acelasi timp, poate fi si extrem de util ca alternativa la sistemul de incalzire electric.

Izolatia termica a peretilor exteriori este asigurata de zidurile groase de 50cm din pamant ameliorat cu granule de pluta si rumegus precum si  cele trei foi de sticla din zona suprafetelor vitrate. 

Utilitati: internet fibra, curent electric 3 faze 400V, foraj propriu cca 35m adancime, bazin etans tip zona umeda construita (nu necesita vidanjare)

Date tehnice

 

Teren: 500mp 

Regim de inaltime: P

Suprafata desfasurata construita: 85mp

Suprafata utila: 63,25mp

Suprafata construita  (amprenta la sol): 85mp

 

Organizare spatii interioare:

camera de zi+bucatarie- 25.30mp

dormitor1 -11.55mp

dormitor2 -12.10mp

baie -5.20mp

hol -9.10mp

Gradina amenajata: alei pietruite si gazon

Imprejmuire: gard plasa sarma dublat de gard viu

(sms/whatsapp)0772 077 652

contact@poianaflorilor.org

Piscu, str. Monumentului, nr.36