Skip to content

"Casa Mia" P+M/2dormitoare

Casa Mia este rodul unei experiente de peste 8 ani de zile in lucrul cu pamantul ca si material de constructie.

Amplasamentul casei este Lotul 16 din Cartierul Poiana Florilor.

Performanta energetica-clasa A

Este o casa din pamant  construita pe structura de beton armat imbracata integral din caramizi de pamant nears.

Inovatie  structurala: inventatorul roman ing. Petrache Teleman

Arhitectura: arh. Anca Adriana Voicu

Concept, executie, design: Elena Malureanu

Abordare constructiva

Casa a fost conceputa, proiectata si executata in jurul principiului ” Viata in armonie cu Natura”- spatii minimaliste  optimizate functional, cat mai multe materiale locale si naturale, confort si eficienta energetica.

Fundatia este realizata din beton ciclopian cu piatra de munte, suprastructura si scara interioara este din beton armat iar sarpanta din lemn cu invelitoare din sindrila bituminoasa.

Zidaria este executata din caramizi de pamant nears tencuite cu un amestec de pamant si var, ameliorat cu granule de pluta si rumegus- grosime finala ziduri exterioare 50cm.

Finsaje naturale-vopsea de var in camere, vopsea gekasol, microciment si mozaic ceramic in bai, pardoseala din pluta naturala in camere si mozaic ceramic in bai, ferestre- salamander tripan, usi interior/exterior din lemn, obloane din lemn. Elementele de lemn au fost vopsite si tratate cu ulei natural Kreidezeit.

Decoruri  hand made: forme curbe , elemente florale din argila modelate 3d, insertii pietre semipretioase si  multe culori  din Natura.

Instalatii si utilitati

Incalzirea casei este asigurata printr-un sistem de incalzire in pardoseala cu agent termic apa calda furnizat de o centrala electrica Vaillant 9kW. 

In interiorul living-ului exista un semineu tip teracota care invita la petrecerea unor clipe minunate in jurul focului, dar, in acelasi timp, poate fi si extrem de util ca alternativa la sistemul de incalzire electric.

Izolatia termica a peretilor exteriori este asigurata de zidurile groase de 50cm din pamant ameliorat cu granule de pluta si rumegus precum si  cele trei foi de sticla din zona suprafetelor vitrate. Planseul mansardei  este izolat cu un strat de 20cm de vata bazaltica knauf ecose plus 5cm de placi fibrolemnoase ISOPLAAT Windbarrier.

Utilitati: internet fibra, curent electric 3 faze 400V, foraj propriu 35m adancime, bazin etans tip zona umeda construita (nu necesita vidanjare)

Date tehnice

Anul constructiei: 2020-“finisat la cheie”

Teren: 527mp-Lotul 16 din Cartierul Poiana Florilor.

Regim de inaltime: P+M

Suprafata desfasurata construita: 98mp

Suprafata utila: 66,35mp

Suprafata construita  (amprenta la sol): 49mp

Parter: living+bucatarie 22.9mp, baie 5.45mp, hol si scara 7mp

Mansarda: dormitor 11mp, dormitor 11mp, baie 4.2mp, hol 4.8mp

Mobilata si utilata: optional

Suprafata terase exterioare(2): 30mp

Anexa: magazie 6mp

Gradina amenajata: alei pietruite si gazon

Imprejmuire: gard plasa sarma dublat de gard viu

 

(sms/whatsapp)0772 077 652

contact@poianaflorilor.org

Piscu, str. Monumentului, nr.36