Skip to content

Atelierele organizate in Poiana Florilor au ca principal obiectiv ghidarea spre redescoperirea frumusetii  Vietii traita in armonie cu Natura.

Temele abordate sunt foarte variate- alimentatie sanatoasa,  case naturale, gradinarit, reciclare utila si creativa, mestesuguri stravechi…

Ateliere se desfasoara in Poiana Florilor si au  o durata medie de 3 ore.

Inscrierile se fac prin completarea formularului din pagina de Contact.

Atelierele se programeaza in functie de solicitari, pentru un numar de minim 12 persoane.

ATELIERUL DESPRE GERMENI

Acest atelier isi propune o prezentare cat mai clara si convingatoare a importantei germenilor in alimentatia umana. Consumul regulat de germeni are un efect extrem de benefic asupra sanatatii organismului uman, atat la nivel de preventie, cat si la nivel de vindecare.

Se prezinta  tipurile de seminte care se pot germina, care sunt proprietatile lor curative si care sunt tehnicile de obtinere a germenilor.

Din punct de vedere practic, se degusta tot felul de germeni, se experimenteaza ingrijirea germenilor aflati in diferite stadii de dezvoltare si se prepara  cateva retete delicioase cu germeni.

Finalul atelierului este incununat de bucuria servirii bucatelor preparate cu germeni.

ATELIERUL DE DULCIURI SANATOASE

Un atelier vesel si gustos, in care pe parcursul celor 3 ore petrecute impreuna descoperim savoarea  dulciurilor sanatoase.

Biscuitii multicereale indulciti cu pasta de curmale reprezinta una din retetele favorile ale atelierului. Preparam impreuna laptele de migdale, facem pasta de curmale, amestecam si modelam compozita apoi punem figurinele la deshidratat.

In timp ce biscutii se usuca avem timp sa povestim despre principiile elementare si de bun simt care ar trebui sa ne guverneze alimentatia, despre mancarurile simple si cat mai naturale si, poate cel mai important, despre constientizarea actului de a manca. 

ATELIERUL DE MOZAIC

Atelierul are drept scop familiarizarea cu regulile de baza ale tehnicii mozaicului, astfe incat fiecare participant sa se poata exprima artistic in realizarea de diverse obiecte decorative.

Atelierul cuprinde o parte teoretica, in care este prezentata aparitia si evolutia mozaicului, ca o impletire a rolului sau utilitar cu cel decorativ.

Cealalta parte a atelierului, cea practica, consta in realizarea de catre fiecare participant a unei mini lucrari de mozaic – o floare, ocazie cu care sunt prezentate pe larg materialele si tehnicile de punere in opera.

(sms/whatsapp)0772 077 652

contact@poianaflorilor.org

Piscu, str. Monumentului, nr.36