DESPRE NOI

Suntem o familia a PREZENTULUI care traieste in Bucuria simplitatii descoperita in mijlocul Naturii.

Povestea noastra este lunga si presarata cu experiente extreme care, odata depasite – prin intelegere si asumare, ne-au ajutat sa ne oprim din goana nebuna dupa acumulari materiale si pozitii sociale.

Am inteles ca implinirea vine mai mult din “a fi” decat din “a avea” sau “a face”, care sunt doar forme de manifestare a ceea ce suntem. Te invitam sa faci cunostinta cu noi, Elena si Doru!

Numele meu este Elena Malureanu.elenavasiliu

M-am nascut in august 1973, am copilarit in Otopeni, langa Bucuresti, intr-o familie de oameni modesti.

Am urmat facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti, apoi facultatea de Finante-Banci si Burse de Valori de la A.S.E. Bucuresti. Am inceput sa lucrez inca din timpul facultatii, o perioada de 2-3 ani in domeniul contabilitatii apoi, vreo zece ani in domeniul financiar-bancar. Am avut rezultate materiale foarte bune, dar simteam ca nu aceasta era profesia care ma implinea.

Am fost atrasa in permanenta de Natura, de simplitatea si in acelasi timp complexitatea ei. Astfel in anul 2006 am inceput sa ma ocup de arhitectura peisagera si amenajari gradini, a fost o perioada in care am inceput sa ma apropii de mine.

In 2007 am intalnit o persoana cu totul speciala, Alexiada, pe numele ei spiritual, care m-a ajutat sa gasesc drumul catre mine. De atunci sunt preocupata de dezvoltare personala prin cresterea gradului de constientizare  urmata de materializare prin manifestare, atitudine si comportament. In prezent sunt formator si consilier pentru dezvoltare personala acreditat CNFPA.

Pe acest drum am inteles cat de important este sa iti asumi sa fi sincer cu tine si cu cei din jurul tau, sa te iubesti pe tine si tot ce te inconjoara, sa te apropii in fiecare zi, de tine, cel autentic.

doru cu beretaNumele meu este Doru Malureanu.

M-am nascut in august 1967, intr-un sat de langa Onesti, am absolvit Facultatea de Industrii Alimentare, Facultatea de Drept si Facultatea de Teologie.

In tinerete am navigat cativa ani la flota de pescuit oceanic, apoi m-am implinit profesional ca avocat si teolog.

Dupa mai bine de 20 de ani de experienta in lucrul cu situatiile conflictuale ale oamenilor, am inteles ca acestea pot fi solutionate la nivel profund numai prin ajungerea la o intelegere in pace si armonie, asa ca m-am specializat in arta medierii(pentru detalii vezi site-ul www.haisafacempace.ro)

 Numele nostru este Poiana Florilor, incepand din anul 2012. Atunci am pus bazele acestui proiect, conceput ca o oaza de lumina in care oamenii sa vietuiasca in armonie cu Natura din ei si din afara lor. In cadrul proiectului se construieste un cartier  de locuinte naturale, se dezvolta o ferma de permacultura, un atelier de mestesuguri precum si un centru  de consiliere in dezvoltare personala.
In anul 2012, ne-am asumat inceperea unei noi vieti in Poiana Florilor. Initial, ne-am mutat in mijlocul Naturii, unde am stat vreo 6 luni in cort, pana cand ne-am construit o casuta din chirpici. Apoi am deschis seria Atelierelor despre alimentatia naturala, despre germeni precum si o serie de activitati artistice cu rol terapeutic, ca de exemplu: mozaic, pictura pe lemn si pictura pe sticla. Intre timp, comunitatea s-a extins, au fost ocupate mare parte din loturile cartierului de locuinte si, in curand vor aparea noi casute in Poiana Florilor.

Simtim sa impartasim din experienta noastra, sa intram in comunicare cu oameni care rezoneaza cu principiile pe care le-am imbratisat, sa daruim si sa primim; acesta este motivul pentru care am creat Blog-ul POIANA FLORILOR. Ne-am propus sa fie un blog viu, care sa creasca permanent si sa se materializeze in lumea reala din Complexul Poiana Florilor.

Dragi cititori, asteptam impresiile si sugestiile  voastre la sectiunea Comentarii sau la sectiunea Contact.

Toate cele bune!

Cu drag, Elena si Doru