JURNALUL DE POIANA FLORILOR 2014

EDITORIAL

Frunzele si steluta de mare

de Elena Vasiliu si Doru Malureanu

 

editCu ganduri de recunostinta pentru anul care se apropie de final, ne-am adus aminte de povestea unui vizitator la o manastire zen. Se spune ca in timp ce acesta astepta sa intre la staret, un calugar i-a dat o matura si l-a rugat sa stranga frunzele cazute pe alee. Cum nu avea altceva de facut, omul nostru s-a apucat de treaba cu incantare. In momentul cand a fost anuntat ca trebuie sa se opreasca pentru ca este asteptat la audienta, spre surprinderea lui, a simtit o usoara parere de rau privind la cei vreo 20 de metri de alee curata. I se parea ca doar ce incepuse treaba si nu ar fi vrut sa piarda multumirea pe care o simtise in timp ce matura aleea. A aruncat o ultima privire in urma si, tocmai atunci, o adiere de vant a adus o frunza, apoi doua si tot asa…vedea cum ii este compromisa munca, chiar sub ochii lui dar a simtit dintr-o data ca  ramane implinit si in pace. El isi facuse treaba! Read the rest of this entry >>

Jurnalul de Poiana Florilor Nr.[13-14]

Saptamanal online *Stil de viata*  www.poianaflorilor.org * [18.11.2013-24.11.2013] si [25.11.2013-01.12.2013]

Momentul saptamanii in Poiana Florilor

de Elena Vasiliu

flori galbeneleO dupaamiaza de toamna tarzie. Afara cobora incet inserarea, iar prin aerul puternic se zarea in departare padurea linistita. Pe cer se pierdeau la asfintit ultimele reflexii ale soarelui. O adiere rece de vant purta forta Naturii in adormire. Mi-am simtit respiratia profunda ce ma calauzea in calatoria infinitului meu interior.

Read the rest of this entry >>

Jurnalul de Poiana Florilor Nr. [11-12]

Saptamanal online *Stil de viata*  www.poianaflorilor.org * [04.11.2013-10.11.2013] si [11.11.2013-17.11.2013]

Momentul saptamanii in Poiana Florilor

de Elena Vasiliu

chip de omO zi de noiembrie, nici o adiere de vant. Razele puternice dar reci ale soarelui  scaldau culorile ultimelor flori ale toamnei. O mana nevazuta picta cu nori albi si pufosi albastrul cristalin al cerului.

Aveam oaspeti in Poiana Florilor!

O familie frumoasa si hotarata sa inceapa o noua viata. O viata in mijlocul  Naturii, aici,  in cartierul din Poiana Florilor.

Locul i-a primit cu bucurie si  i-a intampinat cu flori, soare si multa pace!

-Cata liniste poate sa fie aici!

-Da, este o  liniste profunda care te determina sa stai cu tine. Cu tine cel autentic si profund.  O liniste care te scoate in afara timpului. Read the rest of this entry >>

Jurnalul de Poiana Florilor Nr.[9-10]

 

Saptamanal online *Stil de viata*  www.poianaflorilor.org * [21.10.2013-27.10.2013] si [28.10.2013-03.11.2013]

Momentul saptamanii in Poiana Florilor

margaretaSambata dimineata! Primele raze de soare intrau vesele prin fereastra dormitorului nostru si parca sopteau:

-Ce faceti, hai treziti-va! Se arata o zi superba!

Am deschis fereastra si m-am lasat imbratisata de  un val de aer proaspat. Se simtea mirosul suav al celor cateva flori de Regina Noptii care au ales sa reziste eroic pana acum in noiembrie. Campul din jur era verde, un verde infinit al bogatiei si iubirii care se ridica din firicelele de grau proaspat. In zare aparea padurea, profunda si tacuta,  invaluita intr-un mister colorat. Read the rest of this entry >>

Nr.[8]***Jurnalul de Poiana Florilor

Saptamana [14.10.2013-20.10.2013]

Momentul saptamanii in Poiana Florilor

de Elena Vasiliu

 ciulineO amiaza superba de toamna. Soarele scalda intreaga suflare, gaze si flori, case si oameni. Stateam pe braul de piatra al terasei si simteam bucuria din tot si din toate. M-am trezit privind cu admiratie la casuta noastra care-mi soptea:

-Sunt fericita aici impreuna cu voi. Va multumesc pentru iubirea pe care mi-ati daruit-o atunci cand m-ati construit!

Acum, ea ne daruieste in fiecare zi din iubirea ei.

Am privit-o cu atentie, statea mandra pe soclul solid de piatra si saluta cu eleganta trecatorii de sub palaria generoasa de sindrila. Cateva flori razlete isi gasisera locul pe la ferestrele ei mari.

Read the rest of this entry >>

Nr.[7]*** Jurnalul de Poiana Florilor

Saptamana [07.10.2013-13.10.2013]

Momentul saptamanii din Poiana Florilor

de Elena Vasiliu si Doru Malureanu

NinelO seara de toamna in Poiana Florilor. In casa, miros de caldura si paine coapta, in timp ce copiii se jucau cu si despre teme… Afara se insera, era un aer caldut si umed dupa ploaie,  iar pe cer un card de rate salbatice se retragea  cu zgomot spre culcare.

-Copilasi, mergem in oras sa vedem masina lui domn’ Virgil?

-Daaaaa….super! Care masina? Aia din fier pe care a facut-o in curte?

Domn’ Virgil,  este artistul Virgil Scripcariu, fondatorul, alaturi de sotia sa Adriana, a Scolii Agatonia din Piscu.  Suntem vecini,  iar copiii nostri invata si cresc impreuna. Eram curiosi sa vedem  noua lui lucrare ‘NINEL”, amplasata pe soclul din Piata Presei Libere din Bucuresti  in cadrul Proiect 1990.

Read the rest of this entry >>

Nr.[6] *** Jurnalul de Poiana Florilor

Saptamana [30.09.2013-06.10.2013]

Momentul saptamanii din Poiana Florilor

toamnaO zi frumoasa de toamna cu soare bland ce mangaie intreaga suflare. Natura se dezvaluie intr-un pastel de vis cu nuante de ocru, galben, verde sau maro. Miroase a toamna, acel miros al unei noi vieti ce razbate dinspre funzele cazute pe pamantul umed. Mergand pe drumul spre padure, am ajuns intr-o poienita impodobita cu tufe de macese si poroambe.

-Cata liniste, cata pace!

Read the rest of this entry >>

Nr.[5] *** Jurnalul de Poiana Florilor

Saptamana [23.09.2013-29.09.2013]

Momentul saptamanii din Poiana Florilor

floare de napO zi rece si intunecata de toamna, cad picaturi grele de ploaie, in zare padurea se scufunda intr-o ceata fumurie. Parca lipseste ceva…

-Unde a disparut Soarele? Read the rest of this entry >>

Nr.[4] *** Jurnalul de Poiana Florilor

Saptamana [16.09.2013-22.09.2013]

Momentul saptamanii din Poiana Florilor

prima zi de scoala poiana florilorA venit si prima zi de scoala a copiilor din Poiana Florilor. O dimineata frumoasa de toamna in care se simtea un vanticel cald cu mireasma de camp copt.  Copiii au adunat buchete colorate si parfumate de flori din gradina casei, s-au urcat pe bicicleta si au plecat veseli spre prietenii lor de la scoala din sat. Ce bucurie, plecau normal si firesc  spre o alta familie a lor.

Read the rest of this entry >>

Nr.[3]*** Jurnalul de Poiana Florilor

Saptamana [09.09.2013-15.09.2013]

 

Momentul  saptamanii in Poiana Florilor 

lacul poiana florilorUn sfarsit de saptamana superb in Poiana Florilor. Am fost impreuna cu prietenii, da, acei prieteni adevarati cu care simti ca infloresti impreuna. Natura ne-a oferit daruri peste daruri. Am facut o scurta plimbare la lacul din padure, pe care l-am gasit linistit si foarte serios, cu ultimii boboci de nuferi roz care asteptau cu rabdare admiratia din privirile noastre. Luciul apei era atat de clar incat puteam observa perfect cerul albastru cu norii pufosi si luna care … rasarea devreme.

Read the rest of this entry >>